Bedenkingen vóór aanschaf pup

Alvorens tot aankoop van een puppy over te gaan

In eerste instantie willen wij u het gezegde ‘A dog is for life, not just for Christmas’ even ter herinnering brengen. Hou er rekening mee dat de gemiddelde levensduur van een hond 10 jaar bedraagt. Dat is zelfs in úw leven al een serieuze periode en daarom is het belangrijk dat u – vooraleer u zich zo’n schattige pup aanschaft – toch een aantal factoren in beschouwing neemt. Hierbij denken wij aan levensstijl, huisvesting, vrijetijdsbesteding, gezinssituatie,….

Als u kiest voor een actieve hond, hou er dan ook rekening mee dat hij/zij u in zekere zin en hoogstwaarschijnlijk op zijn eigen manier zal duidelijk maken dat hij zich verveelt en dat hij eist dat u hem/haar op tijd en stond de nodige lichaamsbeweging geeft, ipv. in uw luilekkerzeteltje TV te kijken.

Elk ras heeft zijn specifieke noden en behoeften qua lichaamsbeweging, vachtverzorging, voeding, instincten, enz….Probeer dus bij de keuze van de pup met dit soort factoren rekening te houden; dat zal u beiden, (en waarschijnlijk ook uw gezinsleden én de buren) een boel frustraties besparen !

Wij maken graag tijd voor u vrij om U hierbij te begeleiden. U kan steeds vrijblijvend bij ons terecht voor allerlei info omtrent raskeuze.

Keuze van de pup

Tussen twee levende wezen(tje)s is er altijd een energetische wisselwerking, net zoals het met de éne persoon die we ontmoeten wel “klikt” en met de andere niet, zo zal het ook zijn in de speurtocht naar uw pup.

Vertrouw daarom op uw gevoel, en als de wisselwerking er niet is, of u voelt ze niet, geef uzelf en de pup dan de kans om een andere, juiste keuze te maken !

Als u ziet of voelt dat u én het hondje op elkaar reageren, dan maakt u sowieso de juiste keuze ! Als u dan samen naar huis gaat is de basis van een (h)échte vriendschap reeds gelegd !

Opvoeding van de pup

Het allerbelangrijkste bij de thuiskomst is dat uw pup de kans krijgt om te wennen aan al die nieuwe prikkels. Hij/zij komt in een volledig nieuwe situatie terecht: ruikt andere geuren, ziet een andere omgeving, hoort andere geluiden, … Kortom, al zijn zintuigen bezorgen hem zoveel nieuwe prikkels dat u het beestje best de kans geeft om dit alles een plaatsje te geven.

Niks is leuker dan uw pup te observeren en er steeds opnieuw versteld van te staan, hoe die kleine ukkepuk met de dingen omgaat.

Naargelang uw ervaring met honden geven wij u ook hierbij de nodige tips.

Een consequente opvoeding heeft altijd resultaat; het versterkt de band tussen hond en baasje omdat de hond uw grenzen leert kennen !

Bij rassen met een dominant of redelijk hardleers, eigenzinnig karakter kan de puppy- en/of hondenschool ook een uitkomst bieden.